JULIEN MEURANT EN ‘JEAN-MI’ VERZORGEN SHOW

(20/05/19)

tafeltennis smash dilbeek

Bron: HLN door Ivan Crabbe
Foto: Belga
“Ik voelde me in een voetbalstadion”
Jean-Michel Saive (49) plaatste nog een fantastisch orgelpunt op zijn imposante carrière. Zijn laatste punt verovert het internet en is ondertussen al meer dan 100.000 keer bekeken. Tegenstander Julien Meurant (trainer TTC Dilbeek) genoot met volle teugen. “Ik dacht dat ik in een voetbalstadion zat.”
De sporthal in Oudergem was te klein, ongeveer duizend mensen waren opgedaagd om de grootste Belgische tafeltennisser aller tijden uit te wuiven. In een ‘mini-Spiroudome’ kreeg Saive een langgerekt eresaluut. Een lach een traan en een mooie Molteni-trui van Eddy Merckx, waar hij grote fan van is, werd hem geschonken. Iedereen keek dan nog uit naar dat laatste kunstje…
“We gaan ons amuseren”, zei ‘Jean-Mi’ voor zijn laatste professionele wedstrijd donderdag. Julien Meurant (24) had de boodschap begrepen en ze trakteerden het uitgelaten publiek op een episch laatste punt: een rally van meer dan 70 slagen. “Al dat volk zorgde voor stress”, geeft Meurant toe. “Het was op voorhand afgesproken dat ik de laatste match van Saive ging spelen. Ik was een beetje bang om af te gaan, want ik ben het niet gewoon om zo’n wedstrijden te spelen. Gelukkig had ik een goed gevoel en dat heeft mooie rally’s opgeleverd. Ik dacht dat ik een voetbalstadion zat. Dat laatste punt was fenomenaal, twee dagen later had ik nog last aan mijn schouder van al die smashes. Het was een mooi orgelpunt op een carrière van een groot kampioen, het was een eer om daaraan te kunnen meewerken. Na de ontmoeting hebben honderden mensen mij gefeliciteerd. Het was een van de topmomenten uit mijn jonge carrière.”

Grote inspiratiebron


Zellikenaar Julien Meurant was als klein jongetje al grote fan van Jean-Michel Saive. “Ik ben als 6-jarige met mijn vader in de garage beginnen tafeltennissen. ‘Jean-Mi’ was mijn grote inspiratiebron om verder te gaan met deze sport. Ik ging kijken naar z’n matchen met La Villette Charleroi in de Spiroudome toen ik tien jaar was en daarna heb ik hem nog gevolgd in Duitsland. Hij is een voorbeeld voor elke tafeltennisser en sporter.”
Etoile Basse Sambre degradeert volgend seizoen naar eerste nationale. Julien Meurant (B0) wou niet blijven en vond een nieuwe uitdaging in Hasselt. “Volgend seizoen ga ik in Hasselt spelen, om weer in superdivisie aan te treden. Daarnaast blijf ik actief in Frankrijk. Ik ga me ook blijven inzetten voor de jeugdwerking van TTC Dilbeek en de club in het algemeen. Persoonlijk hoop ik om ooit nog A-speler te worden. Dat wordt heel moeilijk, maar er is nog een kleine kans en die wil ik met beide handen proberen grijpen.”


Link naar video Jean-Mi laatste puntFacebook TTCD
Homepage TTCD